Într-un ziar online local apar la ceva timp diferite articole în care sunt evidenţiate acţiuni ale poliţiei de depistare a elevilor care fac orele cu barmanii de la localurile din oraş.
Procentajul celor care pufăiesc aiurea o ţigare pe marginea unei cola este destul de mare uneori chiar mai mare decât procentul celor care în ziua respectivă nu au avut bani de cico şi au fost obligaţi să cadă în depresia ascultării unui profesor îmbrăcat patetic.
Ideea e că în mod normal comentariile la respectivele articole ar fi trebuit să fie de genul bine că se mai ocupă cineva şi de ei, în sfârşit face şi poliţia ceva etc., în principiu de lăudare a iniţiativei. Dar nu! Noi avem drepturi şi nimeni nu se poate atinge de noi.
Cred că la noi Poliţia este ţinută doar pentru că s-ar pierde un subiect de bancuri. Orice fac sunt mulţi care îi blamează.
Dacă trimit la şcoală elevii care chiulesc apar voci care strigă că asta nu e o problemă şi că de ce nu se ocupă de cerşetori. Dacă se ocupă de cerşetori apar voci care strigă că de ce nu se ocupă de hoţii de buzunare. Dacă se ocupă de hoţii de buzunuare apar voci care strigă că de ce nu se ocupă de cei care dau adevărate spargeri. Dacă se ocpupă de ei se strigă că de ce nu se ocupă de cei care au falimentat diferinte intreprinderi. Sărind peste câteva dacăuri ajungem la închiderea unor politicieni. Aici se strigă că şi cealaltă tabără fura şi tot aşa.
Pe scurt orice ar face Poliţia tot timpul apar voci care susţin că ar avea altceva mai bun de făcut.
Ori de câte ori te prinde Poliţia cu ceva prima reacţie e să muţi vina pe altcineva, să te scuzi că şi alţii fac la fel ba mai grav. Ce am făcut eu e ,,decât,, mărunţiş. Pe ăi mari nu-i vedeţi?
Am mai spus-o că vedem numai drepturi. Obligaţiile au încetat acum vreo douăzeci de ani.
Evident ca sunt multi ca si tine care au impresia ca le sunt incalcate obligatiile si nu drepturile. Imi poti spune cand anume ti-a fost ingradita exercitarea unei obligatii? Esti obligat sa platesti impozite, taxe, sa respecti reguli de circulatie, etc. Pentru toate acestea si multe altele statul vegeaza la respectarea lor si aplica sanctiuni in concordanta... Te-ai gandit vreodata ca oamenii isi cer drepturile tocmai pentru ca nu le sunt respectate? Atunci cand ti-ai respectat obigatia de a achita taxa de drum si de parcare nu ai crezut ca ai dreptul sa mergi pe un drum fara gropi si sa gasesti o parcare amenajata? Cand ai constatat ca nu ai nici una nici alta, ce ai facut? te-ai gandit la obigatii, nu?
RăspundețiȘtergereDin păcate gândirea ta în cazul acesta este sub auspiciile cercului vicios din care nimeni nu vrea să iasă.
ȘtergereDe exemplu daca îmi rup maşina în gropi am dreptul să dau autoritatea respectivă în judecată şi să-mi recuperez dauna. Găndire de genul drumul e plin de gropi nu plătesc taxele aferente nu cred că va duce nicăieri.
Problema e că nu ne cunoaştem drepturile de aici derivă şi nerespectarea obligaţiilor.
In ceea ce ai scris mai sus vad ca imi aduci argumente in sprijinul celor sustinute de mine si anume ca nu intelegi relatia dintre drepturi si obligatii. Majoritatea soferilor platesc taxa de drum pentru ca sunt obigati, iar statul vegheaza la respectarea acestei obligatii. In concluzie obligatia a fost respectata in timp ce dreptul ce deriva din aceasta nu a fost respectat. Deci oameni isi cer dreptul cuvenit in urma asumarii obligatiei.
ȘtergereDin nou dacă statul nu-şi respectă obligaţiile noi de ce am face acest lucru...pentru că am dreptul sancţionării şi nu al nerespectării
ȘtergereIar n-ai inteles, tu nu poti sa nu iti respectii obligatiile! In cazul asta mergi, te rog, fara vinieta si vezi ce se intampla! Nu respecta regimul de viteza, parcheaza unde vrei, nu iti plati impozitul, arunca gunoiul unde vrei si vezi ce se intampla! statul vine, te sanctioneaza si te forteaza sa iti respecti obligatia. Deci pentru majoritatea oamenilor respectarea obligatiilor nu este o optionala, de asta se si numesc obligatii, pentru ca sunt obligatorii sau impuse cu forta atunci cand nu le accepti. Acesta este motivul pentru care doar drepturile sunt cerute, pentru ca obligatiile sunt impuse
ȘtergereConform cu logica prezentata de tine, eu daca iti cer 100 lei sa iti repar bicicleta, tu imi dai banii, eu nu o repar si repetam lucrul acesta de 10 ori, tu o sa imi dai bani la infinit sa nu iti repar bicileta?
ȘtergereNU! Asta e logica ta! Obligaţia ta e să-mi repari bicicleta dreptul meu să-mi recuperez banii în caz că nu ai făcut-o. Ce e aşa de complicat? Orice nerespectare poate fi sancţionată. Asta nu înţelegi!
ȘtergereConform logicii tale tu ai da bani la nesfărşit că doar aşa merg treburile, nimeni nu răspunde pentru nimic. Am doar drepturi!
Tot n-ai inteles, nu este normal sa platesti la infinit pentru a nu primi nimic in schimb, lucru perfect valabil si in cazul oricarei taxe, nu poti sa iti asumi la infinit obligatii fara sa primesti drepturi, lucrul asta e logic si numai indoctrinarea statului te-a facut sa crezi altfel. Pentru ca de obligatii nu poti sa scapi (repet, pentru ca sunt impuse) atunci iti ceri drepturile ce nu iti sunt respectate.
ȘtergereCe spui tu cu faptul ca daca drumurile au gropi oamenii decid ca nu mai platesc taxe e o prostie. Decide tu sa nu mai platesti si vezi ce se intampla! MAJORITATEA OAMENILOR ISI RESPECTA OBLIGATIILE - pentru vror sau ca sunt fortati sa o faca in caz ca nu vror. In concluzie nu obligatiile ar trebui sa fie problema ta, ci dreptul care nu iti este respectat. Cat despre recuperare bani astea sunt povesti pentru copii mici.
ȘtergereOri nu intelegi ce scriu ori nu sunt destul de explicit.
ȘtergereTu spui ca romanul daca nu isi primeste drepturile nu isi mai asuma obligatiile. Lucru absolut fals pentru ca obligatiile nu sunt ceva ce pot decide sa nu le mai respecti. Daca faci asta statul vine si te forteaza sa le respecti. Simplu? Ti-am si dat exemplu, decide tu sa nu iti mai asumi obligatii si vezi consecinta. Iar din moment ce tu nu poti (chiar daca ai vrea) ce te face sa crezi ca altii pot? De ce generalizezi un lucru care nu ai certitudinea ca este adevarat, doar pentru ca asa se spune?
ȘtergerePunctul 2: Legat de politie, infractiunile au un grad mai mare sau mai mic de pericol social. Este evident faptul ca in cazul faptelor antisociale mai grave, cum ar fi furtul, talharia, traficul de persoane, etc. toata lumea se scandalizeaza cand observa cum politia fraternizeaza cu inerlopii in timp ce fac ample actiuni pe santionare a pietonilor ce trec strada prin loc nepermis. Nu te-a deranjat niciodata cum politia comunitara inchide ochii la infractiunile violente si sunt in schimb foarte vigilenti atunci cand ai parcat neregulamentar sau ca ai compostat gresit biletul in autobuz? Concluzia e clara, nu prea ai avut tangente cu politia si uiti prea mult la posturile TV care promoveaza obligatiile, nu drepturile (ex. B1)
RăspundețiȘtergereEu zic că problema nu e că de ce sunt mai vigilenţi în unele cazuri ci că de ce nu sunt la fel de vigilenţi în toate cazurile.
ȘtergereIm mare parte pentru ca sunt corupti si incompetenti, acolo e problema de unde deriva si imaginea publica impecabila
ȘtergereLe faci flagrant, îi reclami la nesfărşit etc.Dacă mai mulţi am insita pe chestia acesta cred că am vedea şi rezultate. Dacă ne complacem nu ajugem nicăieri.
ȘtergereIn ultimul timp observam tot mai clar cum in Romania a fost creat un sistem repreziv care sa nu iti permita sa iesi din rand, sa protestezi, sa te implici, sa fii contra. Sa imi spui daca dupa ce urmareste videoclipul de mai jos te simit revoltat sau nu:
Ștergerehttp://www.youtube.com/watch?v=We3HLyYyXsE
Ce au făcut cei cu ONG-ul e o copilărie iar ceea ce a făcut poliţia e un abuz.
ȘtergereNu fac referire la motivul pentru care protesteaza si sincer nici nu-mi pasa dar consider ca au dreptul daca au ceva de spus sa iasa in strada si s-o spuna fara sa ceara aprobarea nimanui, asa cum si eu vreau sa o pot face fara sa ma ridice nimeni de pe strada. Oricum sper ca l-ai luat drept exemplu pe tanarul care reclama abuzul, si starea de fapt, precum si solutia gasita de autoritati la problemele lui - Hai in duba!
Ștergere