În primul rând m-am săturat de sintagma ,, e timpul ca după x ani de la revoluţie,,. De câte ori aud expresia aceasta îmi dau seama că omul e ancorat în trecut şi că nu o să schimbe nimic. Câţi ani de la Revoluţie să mai treacă? 25, 50, 100? Au trecut mult prea mulţi în care nu am făcut nimic.
În al doilea rând vreau să răspund celor care deşi sunt înconjuraţi de oameni care nu l-au votat pe Ponta nu înţeleg cum de acesta are atâtea voturi : în principiu sunteţi înconjuraţi de oamani care muncesc. Trag zilnic pentru a aduce bunăstare familiei şi văd în muncă modul de asigurare a confortului zilnic. La un amic de-al vostru care munceşte gândiţi-vă că sunt 10 persoane cărora confortul zilnic le este asigurat prin asistare socială sau şmenăreală/ciupeală şi care fug de muncă ca Ponta de detectorul de minciuni. Din cei 10 asistaţi, 7 sigur merg la vot. Dintre amicii care muncesc câţi au mers la vot?
- modul în care s-au organizat alegerile a fost unul vădit împotriva posibilităţii de a vota în număr cât mai mare. Totul parcă s-a mişcat în reluare plus nebunia cu listele suplimentare. Mai mult decât atât se ştia că cei care votează anti Ponta vin mai tărziu astfel ca întârzierile cumulate au dus la faptul că mulţi nu au mai putut vota.
După rezultatul din turul II s-ar putea ca candidatul care uneşte să fie beneficiarul unei premiere : să fie primul preşedinte care să aibă parte de mişcări de stradă înainte să-şi ocupe funcţia. Iar în cazul mişcărilor de stradă asistaţii sociali cam stau la căldură...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu