duminică, 18 decembrie 2011

De la ştreang la groapă

             Despre păcatul sinuciderii - nu ştiu cum e la alţii dar la noi s-a hotărât prin 1949 despre ce şi cum se înmormântează sinucigaşii. Întrebare : de ce un criminal (care a luat în mod voit viaţa altei persoane) este înmormântat la fel ca orice altă persoana. Nu este tot un act de substituire a lui Dumnezeu? Nu este tot o atentare la Sfântul Duh?

             Cred că biserica ortodoxă pierde tot mai mult teren în faţa celorlalte tocmai din cauza funcţionării în litera dogmei şi nu în spiritul ei. Harul este înlocuit de cât de bine aplici metodologia.

             Sunt curios cum este privită problema sinuciderii la alţii....

2 comentarii:

  1. Adevarat! Ne este frica sa vorbim de subiecte taboo, si aici, desi nu din punt de vedere religios. In unele state e chiar ilegal sa incerci. Eu lucrez cu clienti ce trec prin asta si la toamna incep un studiu de metode, m-ai inspirat sa ma uit la legi/gandire in societate. Deocamdata strang bani pt un walk, si cand aude lumea pt ce, nu imi da...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am vrut sa fac o lucrare de licenta pe problema sinuciderii. Citeste Schopenhauer, are niste perspective interesante.

      Ștergere