luni, 30 iulie 2012

Budva - Muntenegru

Tocmai am venit dintr-un sejur din Budva Muntenegru şi mă gândeam să vă împărtăşesc şi vouă câteva idei din plăcuta experienţă.

O să încep cu drumul. Niciodată nu o să mai merg undeva cu autocarul! Nu merită! Asfaltul e ca la noi cu diferenţa că vreo 400 de km sunt numai serpentine. Traseul autocarului a fost prin Serbia unde am prins o mică porţiune de autostradă. Toţi şoferii se cred mici schumaheri iar dacă mai ai ghinionul să stai în jumătatea din spate a autocarului distracţia e garantată. În plus de asta tot timpul în autocar o să fie probleme de genul ai scaunul prea lăsat, să meargă aerul mai încet, să meargă aerul mai tare etc. Cea mai de neînţeles chestie pentru mine era cea cu mâncatul unor chestii puternic mirositoare în autocar imediat ce ai avut o pauză de 40 minute în aer liber.

Referitor la actele de călătorie - am circulat doar cu cartea de identitate in Serbia, Muntenegru, Croţia. Nu ai nevoie de pasaport pentru a călători în aceste ţări.

Cazarea a fost la o vilă în care ai avut tot ce a fost nevoie de la fier de călcat la aer condiţionat. Chestia puţin nasolă a fost cu vecinii care chefuiau prin diverse camere sau pensiuni învecinate motiv pentru care recomand să cauţi cazare la pensiuni mai retrase pe care le găseeşti la faţa locului.

Preţurile în Budva sunt destul de mici. Găseşti apă la 1,5 litri cu 50 de eurocenţi în diverse supermarketuri sau tot felul de hamburgeri de pe la 2 euro direct pe plaja. În principiu cu 15 euro găseşti să mănânci doi oameni şi la diversele terase/restaurante. Nu prea se omoară nimeni pe acolo cu limba engleză dar niciodată nu s-a întâmplat să primesc rest greşit sau să nu primesc ce am cerut. Oamenii sunt destul de ospitalieri iar în parcurile de distracţii am primit deseori tot felul de bonusuri.

Aspecte negative ar fi faptul ca sunt numeroase clădiri în construcţie ce dau un aer mai puţin plăcut locului. Curăţenia nu e chiar punctul forte însă oricum e mult mai curat ca la noi. Apa e cam rece, eu am estimat un maxim 25 de grade. Pietrişul de pe plajă din nou e deranjant dar te obişnuieşti cu el.

Per amsamblu e un loc în care m-aş mai întoarce având tot felul de oraşe vechi numai bune de vizitat.


p.s. o să scriu un articol şi despre românii excursionişti de acolo.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu