marți, 10 iulie 2012

Democraţia - Produs Românesc Original

Când politicienii zic că respectă Constituţia înseamnă că legile respective le convin.

Când politicienii zic că respectă deciziile Curţii Constituţionale înseamnă că respectivele decizii le convin.

Când politicienii sunt în vacanţă înseamnă că se pot întoarce de la mama dracului dacă partidul o cere sau pot să îşi pună telefonul pe silent indiferent ce s-ar întâmpla în ţară.

În România majoritatea nu înseamnă mai mult de jumătate, înseamnă mai mult de jumătate dintr-un anumit număr fix.

În România dacă un preşedinte nu mai este considerat popular poate fi înlocuit cu o altă persoană care nu a participat niciodată la alegeri prezidenţiale sau dacă a participat nu a adunat nici măcar jumătate din numărul voturilor celui suspendat.

În România o majoritate parlamentară poate decide soarta unui preşedinte. Aştept cu nerăbdare ca Partida Romilor să fie majoritară.

În România se alege de 22 de ani răul cel mai mic, persoana mai simpatică, ăla care fură mai puţin etc. Aştept cu nerăbdare să am posibilitatea reală de a da un vot de blam clasei politice. O rubrică pe buletinele de vot pe care sub ştampila mea să scrie ,,nu mă simt reprezentat de cei de mai sus '' ar fi binevenită.

În România apartenenţa politică deschide uşi. Cum ajungi într-o poziţie aşa şi pleci dar pare că nu deranjează pe nimeni acest lucru.

Democraţia din România e un cerc cu diametru variabil pentru unii şi in intangibil pentru alţii.

Pentru cei mai mulţi democraţia înseamnă că poate să strige fără să i se întâmple nimic Muie Ponta, Muie Băsescu, Muie Crin, Muie Iliescu. Dacă poate să facă asta e liber! O dată la 4/5 ani îi alege din nou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu