marți, 29 mai 2012

Semnele campaniei electorale

Semnele campaniilor electorale sunt destul de evidente pentru toată lumea şi bănuiesc că sunt unanim acceptate. O dată la 4 ani e greu să ieşi din aceste tipare. Aş zice că din marea de bannere, pixuri, calendare, mici şi bere ai mai putea ieşi în evidenţă doar cu un nume de rezonanţă gen Labă/Ţepeş.

Deocamdată nu am auzit pe nimeni să-şi schimbe numele înaintea campaniei electorale însă am auzit de un cor de reporteriţe radio-şant (adică femeile mai în vârstă din satele noastre) plângându-se de faptul că actualul primar declară anii electorali ca fiind ani bisecto-uralo-aniversari. O dată la 4 ani se petrece acest ciudat fenomen în care babele satului sunt apelate de către un domn, care se recomandă ca fiind primarul, exact de ziua lor de naştere (în măsura în care e înaintea alegerilor) şi sunt umplute cu urări de sănătate, noroc şi nu numai.

Comitetul femeilor în vărstă de la sate căt şi de la oraşe cere pe această cale mutarea alegerilor mai către sfărşitul anului nelăsând astfel loc invidiei vecinelor care nu au avut ocazia de a se naşte în prag de votare.


p.s. cam vreo 20 de minute am stat în faţa unui primar până a terminat de sunt o pagină de numere. Declar ridicată la un alt nivel ştacheta campaniei electorale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu