marți, 27 noiembrie 2012

Plăcerea unei plimbări

           De  ceva vreme nu te mai poţi plimba liniştit stând de vorbă cu proprile gânduri doar prin alte zone decât cele centrale ale oraşului. Eşti agasat tot timpul de tot felul de oameni cu tot felul de poveşti nemuritoare sau nu. Veşnicii cerşetori urât mirositor dar cu sute de lei căştigate zilnic sunt deranjaţi de alţii în funcţie de an electoral sau de ce sfiinte sărbători se apropie.
             De fiecare dată eşti abordat din ce în ce mai agresiv de cerşetori, de lingăii de la diferite partide comuniste, de cei cu promoţii la telefonie, de cei care în prag de sărbători trebuie neaparat să salveze viaţa unui copil care tot timpul e la jumătate de Românie distanţă de tine, de cei care fac fel de fel de chestionare, de preoţi ţintuiţi în acelaşi loc ani întregi în încercara de a strânge bani pentru o bisericuţă de la mama frasului şi aşa mai departe.
               În sfărşit cineva s-a gândit să interzică aceste chestii.  Dacă vrei să strângi fonduri sau semnături sau orice desfăşoară această activitate în alt loc. Anul trecut la un supermarket a fost o campanie mişto când la ieşirea din magazin erau persoane care îţi puneau cumpărăturile în coş sau plasă.
                Prin oraş vreau să mă plimb liniştit fără să văd poze cu copii mutilaţi, cerşetori puţind şi politicieni rânjind.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu