luni, 19 noiembrie 2012

Scârba de cei care se numesc politicieni

                   Marele reproş care ni se aduce este acela că nu mergem la vot. Şi aici mă refer la tineret. În afară de cei care fac parte dintr-un partid şi speră şi ei la un ciolan sau măcar la ceea ce rămâne dintr-o fasole cu ciolan majoritatea tineretul preferă să fie pasiv sau să sancţioneze într-un mod mut clasa politică.
                    Încercând să redefinească mita electorală diferitele partide vor să ne cumpere votul aşa mai pe după cireş astfel că ieri am fost părtaş la două mârlănii: 1. o cursă auto la care deloc subtil a fost anunţat faptul că fără aportul unui anume politician evenimentul nu ar fi avut loc şi 2. încercări de a influenţa votanţii cu campanii de genul anume partid strânge semnături pentru a fi construit un nou spital.
                     Dacă clasa politică ar fi fost alcătuită din Bărbaţi probabil altfel ar arăta Romănia astăzi. Dar când clasa politică e alcătuită doar din Lingăi trebuie să ne mulţumim cu poziţia în care suntem. Lingăii sunt  de două tipuri: cei care ling unde au scuipat şi cei care ling tot în speranţa că la un moment vor şi roade ceva. Lingăul se manifestă sub diverse forme de cele mai multe ori încercând să omoare capra vecinului decât să o mulgă pe a sa. Astfel ca dacă ieri erau prieteni azi pot foarte bine să se jignească fără nicio problemă.
                      Laitmotivul alegerilor se repetă de pe vremea lui Caragiale. Deci ,,eu cu cine votez,, în contextul actual când în loc să avem parte de oameni curaţi, de Bărbaţi, suntem oblogaţi să fim martori înscăunării unui Gigi Becali, unui Dan Diaconescu. Dacă în urmă cu câţiva ani eram scandalizaţi de naţionalişti precum Funar sau Vadim acum, contrar unei evoluţii, ajungem să fim conduşi de analfabeţi care şi-au luat diploma de bac după ce au absolvit facultatea.  Verticalitatea este înlocuită de jigniri, discuţiile de băşcălie astfel că se joacă o eternă piesă de teatru cu bunicuţe, plagiatori, leneşi, hoţi, chiori, profitori, turnători, etc pe care o plătim că şi cum ar fi un film de Oscar.
                      
                        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu