joi, 10 ianuarie 2013

De ce a huiduit lumea la inmormântarea lui Sergiu Nicolaescu?

               Acum că cenuşa s-a răcit iar televiziunile s-au mai liniştit în cazul decesului lui Sergiu Nicolaescu vin şi eu cu nişte concluzii despre ceea ce s-a întâmplat.
                Dacă apreciez ceva la el, acel lucru e implicarea totală în tot ceea ce a făcut.  A avut nişte idealuri pentru care a sacrificat tot. Acest lucru admir la el. Restul sunt chestii subiective care se poate să-ţi placă sau se poate să nu-ţi placă.
                 Motivul pentru care văduva, albă în acest caz , a fost huiduită nu e neaparat cel al incinerării. Dacă nu alegea incinerarea gospodinele şi gospodarii ţării o huiduiau pentru că e brunetă, pentru că e femeie, pentru că e tânără şi l-a băgat în mormânt şi aşa mai departe.
                Nicolaescu a făcut o greşală tipică nouă ca neam. Ne băgăm peste tot şi ne place să facem de toate. A vrut să fie şi actor, şi regizor, şi politician, şi revoluţionar, pe scurt să culeagă roadele nu numai din farmecul platoului de filmare ci şi să se imbălsămeze cu mirosul cocinii de porci. Huiduielile au dovedit încă o dată că cine intră în cocina cu porci riscă să se murdărească. E greu pentru cineva care crede că filmele lui istorice reprezentau şi un adevăr faptic să înţeleagă dorinţa lui de a fi incinerat.
                
p.s. îmi e groază de ziua în care va pleca dintre noi Florin Piersic. 
               

10 comentarii:

  1. dar cand pleaca Hagi?

    oare o sa vrea doamna (sau domnul) Dana Grecu sa ii declaram si lui zi de doliu national? asa cum a strigat intr-o emisiune ca sa declaram doliul national....sa cand se duce marele Guta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă propunerea e din propiile convingeri sa zicem că nu m-ar deranja. Indiferent despre cine e vorba. Dacă propunerea e făcută aşa să aibe lumea la ce să se mai uite la televizor e doar încă o chestie jegoasă a televiziunilor.

      Ștergere
    2. Pe baza faptului ca a fost mare!!! De aia cred ca isi dorea sa ii facem maestrului zi de doliu national!!

      Ștergere
    3. O cerere către autorităâi cred că ar rezolva problema.

      Ștergere
  2. Juѕt desire to saу your article is as amazing. Тhe сlarity fοr
    your publish іs simply nice and that i
    can suppose you aгe an expert on this subϳect.
    Fine togethеr with youг рeгmission allow
    me to seіze your feed to stay uρ to date with foгthcoming ρost.
    Thanks one mіllion and please keep up the reωardіng work.


    Also visit my pаge www.jandoqualityhair.com
    Also visit my web-site ... 1

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu credeam ca este un lucru bun ca oamenii valorosi sa se implice in politica si in viata comunitatii. Motivul cred ca e altul si se traduce prin prostie fara margini.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În teorie pare un lucru bun fiindcă la acel nivel toţi ar trebui să fie valoroşi. Din păcate practica ne arată cu totul altceva...

      Ștergere
    2. ``ne băgăm peste tot şi ne place să facem de toate.``

      Aici aveti dreptate, dar nu cred ca e cazul lui Sergiu. Intr-adevar a intrat in politica, si-a turnat cenusa in cap pentru asta, dar nu cred ca a facut chiar de toate, asa cum afirmati. Stiri Blaj

      Ștergere
    3. E o generalizare care sa evidentieze situatia.

      Ștergere