miercuri, 23 ianuarie 2013

Televiziunea Poporului Înfrântă

         Cred că mulţi oameni aflaţi în deplinătatea facultăţiilor mintale aşteptau de ceva vreme acest lucru. Victoria are însă un gust amar pentru că OTV-ul nu s-a închis datorită jegului şi inculturii pe care au promovat-o de-a lungul timpului ci pentru că nu au plătit o amendă. E bine şi aşa!

          Situaţia televiziunilor rămâne însă una tristă. Zi de zi duc o luptă de indobitocire a privitorilor care nu sunt deloc puţini. Ei se scuză că asta se cere. Când tot mai mulţi dintre noi nu mai avem o viaţă personală  a afla totul despre viaţa altora te scoate din amorţeala zilnică. Televiziunile au devenit şi ne-au transformat în nişte ,,nimfomani,, Nici o ştire nu ne mai sadisface. Dacă cineva a murit trebuie să ştim de ce, cum, care au fost ultimile cuvinte eventual dacă se şi poate filma momentul morţii. Dacă cineva divorţează trebuie să ştim absolut toate amănuntele. Orice bârfă e prezentată cu titlul de senzaţional, extraordinar, nemaivăzut şi aşa mai departe.

        Decenţa îşi găseşte cu greu locul astfel că în căutarea senzaţionalului mulţi absolvenţi ai unor facultăţi de jurnalism ajung să pună întrebări de genul cum vă simţiţi acum că soţul dumneavostră a murit , vă înşală etc. Pentru câteva cadre se trece peste orice deontologie sau bun simţ.

        Nu sunt de acord cu restricţionări impuse de autoritâţi şi cred că acestea ar trebui să vină în mod natural de la public însă în situaţia actuală împingerea cât mai înspre noapte a emisiunilor despre monden cred că e o necesitate. Orele de vârf ar trebui umplute cu altceva.

7 comentarii:

  1. Parerea mea este foarte simpla : Nu-ti place schimba postul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din păcate chestia cu schimbatul postului e valabilă pentru o minoritate. Destul de mulţi trebuie să înţeleagă binele puţin forţaţi.

      Ștergere
    2. cum sa schimbi postul....?
      pe orice schimbi la fel gasesti....

      va dau un pont: http://www.cna.ro/Semneaz-peti-ia-interesul-public.html

      Ștergere
  2. De acord cu propunerea, din pacate aceste emisiuni au contribuit la formarea societatii actuale. Din xxx vs. emisiuni mondene, nu stiu care ar trebui impinse spre noapte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vulgaritatea nu ar trebui să fie în prime time. Vulgaritate de limbaj, de personaj, de situaţie...

      Ștergere
  3. Nu stiu daca e ok sa inchizi un post de TV. E adevarat, postul respctiv promova inclutura, manelismul, intr-un cuvant prostia, dar, totusi, nu cred ca e o solutie buna inchiderea lui

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ceea ce promoveaza e greu sa inchizi un post tv. Probabil imposibil. In cazul OTV motivul a fost aparaent simplu si slar. Nu stiu ce interese sunt in spatele acestei decizii dar daca legea e in acest fel nu prea mai au ce face.

      Ștergere