joi, 24 ianuarie 2013

Socialismul noii taxe auto

        Fără nici o îndoială pentru mulţi ştirea momentului este cea cu Noua Taxă Auto care cică nu mai e taxă ci e Timbru de Mediu.
         Toţi l-am văzut pe Victor Ponta cum se bătea cu pumnul în piept că în sfârşit o să se facă dreptate şi că poluatorul o să plătească. Cred că ar fi fost logic pentru oricine că taxa o să fie mai mică pentru maşinile mai noi şi mai mare pentru maşinile mai vechi. Ţinând cont că România începe acolo unde logica se termină nu mare mi-a fost mirarea să văd ca e puţin invers.
          Am căutat răspunsuri în stânga şi-n dreapta şi am găsit tot felul de explicaţii ,,pontiste,, dintre care una trebuie parafrazată  :
           ,,Păi o maşină nouă înseamnă minim o tonă juma de metal, plastic, sticlă, cauciuc etc. Pentru producerea ăstora se elimină în atmosferă mult mai multe noxe decât diferenţa de poluare, pe câţiva ani, dintre ea şi una mai veche . Una nouă poluează clar mai mult, atât că nu în centrul oraşului.,,
            Nemulţumit fiind şi de acest răspuns am fost cuprins de spiritul pontist şi socialist : în sfârşit avem un conducător care se gândeşte la popor. Să cumpere fiecare o maşină ieftină, veche, non euro! Să aibe fiecare asistat social maşina lui! Da-ţi maşini la popor! Ăsta înseamnă socialismul!
            Aştept cu nerăbdare celelalte măsuri la fel de socialiste.

P.S. comentariul este luat de aici 
 sursă poză

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu