joi, 6 noiembrie 2014

Fonduri Europene pentru pregătire suplimentară BAC

                   Viaţa la bloc avea farmecul ei incomparabil cu tot ce însemna viaţa la casă, curte, vilă. Din fragedă pruncie fiecare an era marcat de 3 chefuri mari şi zgomotoase în care curgeau râuri de vişinată şi se consumau găleţi de salata de vinete şi boluri minuscule cu salată de icre. 
                     Unul din motivele de chef era plecare în armata a unui vecin. Mai mult era motiv de chef pentru cei care rămâneu acasă. Plângeau mamele prin gări mai ceva ca la sclava Izaura.
                     Al doilea motiv de chef era majoratul. Meniul era la fel ca cel de la plecarea în armată doar că acum te gândeai pe unde o să munceşti sau (cazuri rare atunci) unde o să dai la facultate. Dacă părinţii au fost destul de strângători, proaspătul adultul avea a doua zi ceas de mână sau lanţ de aur ca şi cadou.
                      Al treilea motiv de chef era faptul că ăi mai mari luau BAC-ul. Bă orice prăpădit din cartier fenta BAC-ul. Cu un 5 la matematică şi 10 la sport scotea el cumva peste 6 la general.
                      În 2014 se vrea a se face pregătire suplimentară pentru BAC plătite din fonduri europene. Aţi înţles bine! Aceeaşi profesori care se trezesc în clasa a 12-a cu analfabeţi vor fi plătiţi suplimentar pentru a încerca să-i treca BAC-ul. Bă problema e că marea majoritate nu mai e atarsă de şcoală. Problmea e ca directorii numiţi politic nu acceptă repetenţi că nu dă bine mai departe.Problema e ca profesorii nu pot să facă nimic că ii trage directorul de urechi. Problema e că sunt promovaţi baştani cu 4 clase dar care au ultimul model din orice. Problema e că actualul preşedinte strigă tare în curtea şcolii ca el nu a fost vreun elev model şi că asta e, şcoala nu garantează nimic. Problema e că viitorul preşdinte al ţării e un plagiator recunoscut de toată lumea dar nimeni nu are nimic împrotrivă. 
                       Problema e că pentru toate aceste probleme nu căutăm rezolvări !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu