luni, 10 noiembrie 2014

Lucruri pe care nu le înveţi la ora de istorie a României

                  Preocupaţi fiind cu introducerea în manualele de istorie a unor personaje de o ştrajnică voinicie precum andreeaescacaţibanicaştigi, autorii lor sar peste nişte amănunte foarte importante din ceea ce a însemnat suprimarea diversităţii politice romţneşti. Suprimare care există şi astăzi sub forma televiziunilor de tot soiul. Metoda actuală nu mai este tortura fizică/psihică ci denigrarea oricărei intenţii de exprimare a nemulţumirilor socio-politice prin invinuiri nefondate. Cel mai bun exemplu este protestul anti Ponta din zilele noastre. Cei care protestează sunt nişte huligani, nişte elemente perturbatoare vorba lui iliescucareaomorâtrevoluţia. 
                    Denigrarea se bazează pe inducerea ideii că românul nu mai are simţ civic, iar dacă acesta protestează împotriva cuiva se consideră că ori e plătit să facă acest lucru ori e doar simpatizantul celeilalte părţi.
                       Revenind la istorie şi la manualele după care este predată cred că Fenomenul sau Experimentul Piteşti trebuie să-şi ocupe locul meritat. Pentru a învăţa din istorie accentul cred că trebuie mutat de pe a învăţa istorie pe a înţelege istoria. 
                             Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a scanat toate dosarele celor ,,reeducaţi,, în Fenomenului Piteşti. Ele pot fi citite online aici şi aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu