joi, 5 ianuarie 2012

Cu verişorii la cumpărături

            Cred că cel puţin acum de sărbători v-aţi nimerit în numeroasele supermarketuri alături de verişori la cumpărături. Cum cine sunt verişorii? Verişorii sunt părinţii părinţilor care şi-au trimis copii din fragedă pruncie să muncească fără carte de muncă, contract, convenţie ci pe persoană fizică prin mai toate ţările din Europa şi probabil şi in USA când s-o da liber la vize. Micii verişori preferă ca destinaţie Franţa, nu că i-ar apuca romantismul la vederea Parisului dar de acolo mai vin gratis pe deasupra ţărilor avănd ocazia să-şi salute confraţii plecaţi la munci silnice pe alte meleaguri. Pe scurt verişorii se identifică prin mustaţă şi pălărie la mascul, culori ţipătoare la femelă.
               Ei, şi în prag de sărbători fericite ce tocmai au trecut dau peste o familie de verişori într-un Real. Şi merg verişorii sa cumpere peşte. 
                -Ăsta cât e?
                se uitau la un peşte lung de vreun metru
               -trebuie să-l cântărim. Are 13 kg e 80 de lei, rămâne?
               -nu ne place. Da ăsta cât e? Sau cel de lângă?
               -trebuie să-i căntăresc şi vă zic. Ăsta are 1,9 kg.
               -prea mic!
               -ăsta are 2,1 kg
               -pfff prea mare hai că nu mai cumpărăm peşte.
              Cănd să plec din magazin verişorii erau în faţa mea la casa de marcat. Pff ce scump e doamnăăăăăăăă. Nu ne mai trebuie toată apa, nu ne mai trebuie icrele, nu ne mai trebuie vinul şi tot aşa de îmi era teamă că nu mă prinde revelionul în faţa televizorului.

                Am întălnit verişori care vroiau să cumpere termopane. Acesta e un lucru rar întâlnit pentru că de obicei îşi ,,fabrică,, singuri. Da ce dimensiuni sunt? Mai mari aveţi? Cum cât de mari? Cât cele de la casa noastră. Aaaa păi nu ştiu dimensiunea, dar puţini mai mari ca astea. Doar la comandă?!? Să las avans? Prea târziu dacă sunt gata într-o săptămână...

                   Verişorii la cumpărat de mobilă. Cât e canapeaua pe care stau? 1400 lei scrie mare pe ea. Şi asta de lângă? 1300 de lei scrie mare pe ea. Nu ne place oricum culoare. Scaun de birou aveţi? păi dă-l jos să se pună baba pe el(urlând de s-a oprit în loc jumătate de Dedeman). Păi şi negru nu aveţi? Avem. Bine hai să văd şi o baie.
   
             Ce poţi să-ţi doreşti mai mult decât astfel de clienţi?              
              

3 comentarii:

  1. Vezi c-ai scris ţigani greşit :D

    Io să am un magazin de termopane aş trimite echipa la ei acasă să măsoare şi să le facă preţul pe loc. Pentru că spre deosebire de mulţi alţi români rupţi în cur, ţiganii chiar au bani să plătească, aşa că n-aş rata o vânzare de-asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu zic nu, dar le-as lua toti banii inainte. Dupa ce am patit-o de doua ori mi-a trecut chestia cu sa nu-i fac sa se simta discriminati.

    RăspundețiȘtergere
  3. Io-s de acord, depinde ce dobitoci prinzi. Am auzit si de taximetristi care cer banii pe cursa dinainte de la tigani. Totusi exista si varianta alora bogati si mai needucati, care-s o placere sa fie clienti..

    RăspundețiȘtergere